Kävelystä hölkäksi -ryhmä, syyskuu 2022

Haaveiletko hölkkä-/ juoksuharrastuksen aloittamisesta?
Nyt se on mahdollista Perniössä ja ryhmässä se on vielä mukavampaa!

KÄVELYSTÄ HÖLKÄKSI- ryhmä kokoontuu kerran viikossa, torstaisin 1.9.-6.10. klo.18-19, Perniössä.

Ryhmä on tarkoitettu kaikille juoksua/ hölkkää aloitteleville tai pidemmän tauon jälkeen juoksun pariin palaaville.
Ryhmässä lähdetään liikeelle kävellen ja kevyttä juoksua lisätään vähitellen kävelylenkin oheen.
Jokainen lenkkeilee omalle kuntotasolleen sopivalla vauhdilla, jonka takaa sykemittari minkä tarvitset mukaan yhteisharjoituksiin.

Ryhmässä opetellaan oman rasittuneisuuden seuraamista harjoittelun aikana, jotta oppii tunnistamaan eri lenkeille sopivan vauhdin. Näin vältytään ”liian kovaa menemiseltä” ja lenkkien rasitustaso pysyy maltillisena sekä juoksu mielekkäänä ja terveyttä edistävänä harrastuksena.
Ryhmän vauhdin mukana pysymistä ei tarvitse pelätä, sillä yhteisharjoitukset tehdään pienemmällä alueella siten, että jokainen voi edetä omaa vauhtiaan.

Juokseminen on erinomainen koko kehoa kuormittava liikuntamuoto. Juoksu tai hölkkä, kumpaa nimitystä käytetäänkin, on tehokas hengitys- verenkiertoelimistöä kehittävää liikuntaa. Säännöllinen juoksulenkki vahvistaa sydäntä, parantaa verenkiertoa sekä rasva- ja sokeriaineenvaihduntaa, lujittaa luustoa, vahvistaa lihaksia ja kiihdyttää aineenvaihduntaa. Se auttaa myös stressin hallinnassa.

Kuka tahansa terve ihminen voi aloittaa juoksuharjoittelun. Kunnon kohottaminen vaatii pitkäjänteisyyttä, malttia ja säännöllistä harjoittelua.

Lähde mukaan Fiiliksen alkusyksyn KÄVELYSTÄ HÖLKÄKSI -ryhmään, jossa saat hyvät opit juoksemisen aloittamiseen sekä sinulle sopivan rasitustason löytämiseen, joka tekee juoksemisesta mielekästä ja terveyttäsi edistävää kuntoliikuntaa.

Ilmoittaudu mukaan KÄVELYSTÄ HÖLKÄKSI -ryhmään suoraan tästä linkistä: https://www.sfj-fiilis.fi/ota-yhteytta/ tai
sähköpostilla: sfj-fiilis@outlook.com tai viestillä numeroon 0505416969.

(Ryhmä toteutuu kun osallistujia on vähintään 8hlö.)
Viimeinen ilmoittautumispäivä su.28.8.22

HINTA: 60€
(Epassi ja Smartum maksu +6€)

TERVETULOA MUKAAN! 🙂