Kevään polkujuoksuryhmä alkaa 25.4.2023!

Polkujuoksusta päästään nauttimaan jälleen tiistaisin 25.4.-30.5.2023, klo.18.45–>

Polkujuoksuryhmä on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat harrastaneet juoksua ennestään joko asfaltilla tai maastossa omatoimisesti tai ryhmässä.
Tässä kevään ryhmässä polut ovat pituudeltaan n.6-8km ja kiertävät pääosin Perniön kirkonkylän lähimetsissä.
Vauhti poluilla pyritään pitämään maltillisena ja välillä pysähdytään hengähtämään ja nauttimaan keväisestä luonnosta. 🙂

Polkujuoksu on lempeämpi laji kuin kadulla hölkkääminen. Metsämaa joustaa jalkojesi alla ja askelluksesi sopeutuu ympäristöön nopeasti. Liikunnan lisäksi polkujuoksu tarjoaa sinulle luontoelämyksiä. Lenkillä pysähdytään välillä katselemaan ja ihailemaan luontoa. Maisema vaihtuu nopeasti ja matka etenee kuin huomaamatta. Vaihtelevan maastonsa ansiosta polkujuoksu on erinomainen liikuntamuoto, sillä se kehittää kestävyyden ohella tehokkaasti myös koordinaatiokykyä ja tasapainoa. Tämän lisäksi luonnon helmassa juokseminen vahvistaa kehon lihaksia monipuolisesti ja rauhoittaa mieltä. Polkujuoksu kuormittaa kehoa eri tavalla kuin tasamaalla juokseminen ja epätasainen alusta vaatii ja harjoittaa keskittymisen lisäksi juuri koordinaatiokykyä, ketteryyttä ja tasapainoa. Myös nilkat ja jalkojen lihakset saavat poluilla erilaista, vahvistavaa ärsykettä tasamaajuoksuun verrattuna. Peruskestävyyden harjoittelu on polkujuoksun kulmakivi, se toimii pohjana myös muiden kestävyysominaisuuksien kehittämiselle. 

Ilmoittaudu mukaan kevään polkujuoksu ryhmään tästä https://www.sfj-fiilis.fi/ota-yhteytta/ tai
viestillä numeroon 0505416969 tai sfj-fiilis@outlook.com

Viimeinen ilmoittautumispäivä 21.4.2023.
(Minimi osallistujamäärä 8hlö)

Hinta: 60€
(Epassi ja Smartum 66€)

TERVETULOA MUKAAN!